Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/3

Systerns vädjan efter mordet på Louise

Louise Borglit, 32, skulle bli mamma. Men när hon var ute och rastade hunden blev hon brutalt knivmördad. Nu vädjar Louises syster om hjälp för att få fast mördaren. – Det kommer inte att ge oss Louise tillbaka. Men det kommer att hålla en sjuk man från gatorna, säger hon till Ekstra Bladet.

Det var en regnig fredagskväll i november. 32-åriga Louise Borglit, som var gravid i åttonde månaden, skulle gå ute och gå med familjens hund.

I en park utanför Köpenhamn blev hon överfallen och brutalt knivmördad.

LÄS MER: Polisens vädjan efter brutala knivmordet

Vill glömma synen

Nu bryter Louises familj tystnaden och berättar för Ekstra Bladet om hur den mysiga familjekvällen vändes till att familjen hamnade mitt i en mordutredning med en kär familjemedlem som offer.

Det började med att polisen knackade på systerns dörr och berättade att Louise hittats svårt misshandlat. De bad henne följa med till parken.
Systern möttes av avspärrningar, blinkande polisbilar och poliser. Mitt bland allt låg hennes lillasyster på gräsmattan och fick förstahjälpen.
Men hennes liv gick inte att rädda, inte heller barnet i hennes mage.

"Det kunde ha varit jag"

Systern berättar för Ekstra Bladet att det var första gången Louise var ute och gick med hunden på kvällen.
– Det kunde ha varit jag.  Eller min make.  Den enda gången hon gick med hunden när det är mörkt... Varför?  Den enda gången ... Då händer det här. 

Polisen har ännu inte gripit någon för mordet och vapnet har inte heller hittats. En polisteori ska ha varit att mördaren förväxlat Louise med någon annan.

En annan hundägare ska ha sett en man komma fram ur ett snår. När han såg hundägaren ska han ha försvunnit från platsen och inte kunnat gå att få tag på.
Vittnen har beskrivit mannen som cirka 180 centimeter lång, han ska vara smal och haft ett smalt ansikte. Han tros vara 28-30 år. Han hade på sig en mörk mössa.

Vädjar om tips

Familjen vädjar nu i media om tips för att hjälpa polisen att hitta Louises mördare. 
– Det är en väldigt sjuk person som har gjort det här. Det är en mycket sjuk människa som har förstört en hel familj. Jag önskar jag hade 500 000 kronor att betala den person som kan komma med information om mordet. Det kommer inte att ge oss Louise tillbaka. Men det kommer att hålla en sjuk man från gatorna. Det är så grymt, det han har gjort. Vad händer om det händer andra, säger systern till Ekstra Bladet. 

Hon säger till tidningen att hon inte tror att gärningsmannen kommer att ange sig själv men någon i hans närhet kanske vet något.
– Du tror alltid att det händer andra. Detta är bara något man läser om eller ser på TV. Så var det för oss också när vi läste om polisen som sköts eller om Emilie som försvann. Då tänker vi "Gud, så fruktansvärt". Och nu har vi råkat ut för det själva, säger systern till Ekstra Bladet.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.