Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

President Moon Jae-in adopterar hunden Tory från organisationen Coexistence of Animal Rights on Earth. Bild: The blue house
President Moon Jae-in adopterar hunden Tory från organisationen Coexistence of Animal Rights on Earth. Bild: The blue house

Sydkorea kan införa förbud mot att äta hund

Trots att majoriteten av alla i Sydkorea aldrig har ätit hundkött och efterfrågan på hundkött har minskat under senare år slaktas fortfarande runt en miljon hundar årligen för att ätas. Nu kan det dock få ett slut då landets president föreslår ett förbud mot att äta hundkött, skriver The Guardian.

Den yngre generationen i Sydkorea har redan till stor del tabubelagt konsumtionen av hundkött och djurrättsorganisationer har länge tryckt på för att få till ett förbud.

Att konsumera hundkött är en gammal tradition i flera länder i Asien, bland annat i Sydkorea där man uppskattningsvis slaktar runt en miljon hundar årligen som sedan förtärs, skriver The Guardian.

Under ett möte på måndagen frågade landets president Moon Jae-in premiärministern Kim Boo-kyum om det inte är dags att överväga ett förbud mot konsumtion av hundkött.

Landets president har själv flera hundar i sin ägo, bland annat en adoptivhund som räddades från en gård där man föder upp hundar för deras kött. Hunden som fick namnet Tory blev den första adoptivhunden i landets presidenthus.

LÄS MER: Siem Reap förbjuder hundkött

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.