Svor mot muslimska kvinnor – högg sedan ihjäl två personer

Två män har dödats på ett fullsatt pendeltåg i USA efter att de konfronterat en passagerare som "ropade en mängd anti-muslimska och anti-allt-svordomar".

ANNONS
|

– Den misstänkte började skrika och svära en mängd olika saker på tåget. Inklusive vad som skulle kunna klassas som hattal. Mitt i hans gastande kom flera personer fram för att få mannen att lugna ned sig och sluta trakassera vissa personer och dessa attackerades brutalt, sa polisen Pete Simpson till lokal-tv-kanalen KOIN.

Knivdådet skedde vid 17-tiden på fredagseftermiddagen, amerikansk tid. Attacken utspelade sig på ett pendeltåg i Portland, Oregon.Polisen klassar mannens uttalanden som hatbrott.

– Den misstänkte riktade troligtvisin sig på två tjejer som beskrivs som muslimer. En av dem hade på sig en hijab, sa Pete Simpson till CNN.

ANNONS

Så tillade han:

– Vi har inte kunnat hitta tjejerna i fråga för att verifiera det.

Passagerare ville skydda medresenärer

En av de knivskurna männen blev svårt skadad och fick vård på plats, men hans liv gick inte att rädda.Det andra offret i knivattacken dog på ett sjukhus, enligt polisen. Enligt vittnen ska ett av offren huggits med kniv i nacken.

En tredje passagerare som också försökte ingripa skadades, men hans tillstånd skainte vara livshotande. Offren ska inte ha känt den misstänkte sedan tidigare, utan deförsökte skydda andra passagerare i tåget. Polisen uppger till CNN att det är oklart vad som kan ha lett till konfrontationen.

Portlandpolisen omhändertog den misstänkte som uppges varamellan 20 och 40 år gammal. Polisen är ännu inte säker på vad som ledde till att mannen gick tillattack.

– Vi vet inte om den misstänkte var full, var undermedicinering, hade psykiska problem eller något annat,sa Simpson till KOIN.

Simpson menar att polisen redan innandenna händelse hade kontaktat muslimska organisationer för att sätta inextra polispatruller under Ramadan. Den planen kommer att verkställas.

ANNONS