Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.

Flera personer har dödats i protesterna på Port-au-Princes gator.

Svenskdrivna skolor stängda på Haiti

Den svenska hjälporganisationen Hoppets stjärna har stängt flera av sina skolor i Haiti. De våldsamma protesterna hotar säkerheten och gör det omöjligt att driva verksamheten.

- Det är fullt med folk på gatorna som stoppar all form av trafik. Man kan bara gå. Det har också varit våldsamt, säger verksamhetschef Ulrika Kallin till TT.

Hoppets stjärna har tillfälligt stängt fyra av sina sju skolor i landet.

- Problemet när barnen inte kommer till skolan är att de inte får mat. Inga mattransporter kommer fram och affärerna är tomma. Människorna har barrikaderat ett stort område, säger Ulrika Kallin.

Protesterna har krävt flera dödsoffer och har pågått sedan den 7 februari. De stängda skolorna ligger kring huvudstaden Port-au-Prince där läget är som värst.

Folket på gatorna protesterar mot skyhög inflation och korruption. En rapport har pekat ut flera före detta ministrar och höga tjänstemän som ska ha förskingrat pengar från det venezuelanska oljeprogrammet Petrocaribe. Bland annat ställs krav på president Jovenel Moïses avgång.

Hoppets stjärna, som anlitar lokala medarbetare, utvärderar läget dag för dag för att så snart som möjligt kunna öppna skolorna igen. Totalt går 3 500 elever på organisationens skolor i Haiti.