Dansk polis sköt mot svenska bilar. Arkivbild.
Dansk polis sköt mot svenska bilar. Arkivbild. Bild: Johan Nilsson/TT

Svenskar överlämnade efter biljakt i Köpenhamn

De fyra svenskar i 20-årsåldern – två män och två kvinnor – som greps i Köpenhamn efter en dramatisk biljakt har lämnats över till svensk polis, skriver nyhetsbyrån Ritzau.

ANNONS
|

Överlämningen sker efter ett så kallat grundlovsförhör, där grunderna för ett frihetsberövande prövas, meddelar Köpenhamnspolisen sent på söndagskvällen.

Det var under söndagsmorgonen som dansk polis meddelade att man avlossat flera skott mot två svenskregistrerade bilar under en biljakt i Köpenhamn.

En av de inblandade bilarna var efterlyst av svensk polis i samband med ett rån i Helsingborg. Polisen i Helsingborg larmade också under söndagsmorgonen dansk polis om att en efterlyst svensk bil kört över Öresundsbron mot Danmark, uppgav Aftonbladet.

"I morse grep vi fyra personer som försökte fly när polisen ville stoppa dem. De fyra körde i två bilar, och båda förarna försökte fly", twittrade Köpenhamnspolisen.

ANNONS

Enligt polisen avlossades skotten mot de två bilarna vid Själlandsbron i samband med biljakten.

Köpenhamnspolisen misstänker att även den andra bilen som stoppades vid Själlandsbron har koppling till rånet.

– Det är ett samband vi utreder, sade Kenneth Hviid Simonsen, utredningsledare vid Köpenhamnspolisen, till Ekstra Bladet.

Ingen person ska ha skadats i samband med händelsen.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS