Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Hej

Svenska Linda: ”Hoppas på en bättre framtid”

Medan världen håller andan i väntan på resultatet från den amerikanska valet, fortsätter en oviss vardag för miljontals människor i USA. En av dem är Linda Maxwell från Landskrona som bott i USA sedan 2015.
– Vi hoppas på en bättre framtid, säger hon.

Linda Maxwell är ursprungligen från Landskrona, men flyttade till New Jersey i USA för fem år sedan, efter att ha pendlat till landet sedan 2002.

– Jag gifte mig med min man 2015 och bestämde då för att flytta med barnen på heltid, säger Linda Maxwell.

Sedan hon flyttade har Linda, som är utbildad sjuksköterska, bland annat arbetat på daglig verksamhet med människor med funktionsnedsättningar.

Eftersom hon bott i USA i fem år, har hon således varit med även under det turbulenta valet 2016, då mellan Donald Trump och Hillary Clinton.

– Det är många fler som röstat i år, många har röstat tidigt och via post. Jag tror att i valet mellan Clinton/Trump trodde demokraterna att de skulle vinna lätt, men landet var nog trötta på Washington och ville ha något nytt.

LÄS MER: Robotrösten uppmanar folk att stanna hemma

LÄS MER: Demonstranter samlas när valet avgörs

”Fyra år till under Trump oroar mig”

Under onsdagen, medan hela världen väntade på ett valresultat i det amerikanska valet, berättar Linda om hur stämningen är spänd och ångestladdad hemma i New Jersey.

– Stämningen är väldigt spänd, det är mycket ångest inblandad. Både för mig och min familj, men också för andra jag pratat med, säger hon.

Förutom anspänningen med väntan på valresultatet har USA drabbats hårt av coronapandemin som pågår världen över. Något som Linda och hennes familj också varit påverkade av.

– Vi har ju det tufft med covid och det stiger som bara den. Mina barn har varit hemma sedan mars med distansundervisning och har det fortfarande. Vi måste bära mask ute och i alla affärer och vi hade ju en lock down på två månader med utegångsförbud från klockan åtta på kvällen, berättar Linda och fortsätter:

– Folk lever på som vanligt men vi är alla oroliga. Livet går ju vidare oavsett utgång, men vi hoppas på en bättre framtid.

Nu när ett valresultat närmar sig – vad oroar dig?

– Fyra år till under Trump oroar mig. De rika har fått det mycket bättre under dessa år och de fattiga har fått det svårare. Jag är orolig för att ha en president som tycker det är okej att vara öppen rasist och inte fördömer det.

LÄS MER: Biden ber om tålamod – Trump talar om valfusk

LÄS MER: Poströster skapar osäkerhet inför valet

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.