Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer
1/28

Svenska kungafamiljen på fest i Oslo

Många europeiska kungligheter hade under tisdagen tagit sig till det norska slottet i Oslo för att fira kung Harald och drottning Sonja som båda fyller 80 år. Även den svenska kungafamiljen var på plats för en storslagen galamiddag.

Både kung Harald och drottning Sonja i Norge firar sina 80-årsdagar i år. Därför har man bjudit in de europeiska kungligheterna till fest och galamiddag. Flera i den svenska kungafamiljen var på plats, kung Carl Gustaf, drottning Silvia, kronprinsessan Victoria, prins Daniel, prins Carl Philip och prinsessan Sofia. Prinsessan Madeleine och maken Chris O'Neill uteblev.

Firande under flera dagar

Firandet startade under tisdagen då flera europeiska kungligheter hade tagit sig till Oslo för att fira kungaparet. Vid halv sju-tiden syntes kungaparet och deras gäster vid balkongen till det kungliga slottet. Utanför hade många samlats för att gratta och hurra för kungaparet. Sedan blev det dags för galamiddag på slottet för de exklusiva gästerna.

Men festligheterna stannar inte där. Under onsdagen blir det en kryssning ombord det norska kungaskeppet för samtliga gäster, och på kvällen vankas det festmiddag på Operan. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.