Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Svenska funnen död på segelbåt

En svensk kvinna i 30-årsåldern hittades död på en segelbåt i den Nederländska orten Hoorn. Det rapporterar lokala medier. Kvinnan påträffades av polis under onsdagen. Ombord på båten ska polis ha gripit en svensk man i 40-årsåldern.

Det var under eftermiddagen på onsdagen som holländsk polis larmades till segelbåten som låg i hamn i orten Hoorn. Det rapporterar nederländska nyhetssajten OnsWestfriesland. Vilket Expressen var första svenska medie att rapportera om. 

Ombord på båten påträffades en avliden kvinna. Under torsdagen ska kvinnan ha identifierats som en svensk kvinna i 30-årsåldern. 

– Vi kan inte bekräfta något dödsfall, säger Kristina Rubin på UD:s pressjour.

Dödsorsaken är ännu inte fastställd. Men polisen utreder kvinnans död som ett brott och har gripit en man i 40-årsåldern, även han från Sverige. Mannen greps ombord på båten. Det är inte känt om det har riktats några specifika misstankar mot mannen.

– Vi kan bekräfta att en svensk medborgare i 40-årsåldern som är utvandrad till Nederländerna har frihetsberövats, säger Kristina Rubin.

Kvinnans anhöriga ska vara underrättade enligt, OnsWestfriesland. De har dock inte haft möjlighet att själva identifiera kvinnan ännu.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.