Svenska charterbolag fortsätter flyga till Egypten

ANNONS
|

När Egyptens förre president, Muhammad Mursi, avsattes i början av juli, dalade intresset för Vings resor till Makadi och Hurghada. Dippen blev kortvarig, men nu väljer svenska turister återigen andra resmål. Och av dem som redan har bokat hör många av sig med oroliga frågor om säkerhetsläget.

- Jag förstår dem. Med tanke på situationen i Kairo har man svårt att föreställa sig att det kan vara lugnt på turistorterna längs Röda Havet, men det är det, säger Barbro Holmberg.

Ving gör ingen egen säkerhetsbedömning utan litar till UD:s rekommendationer. Enligt dem bör man avstå från icke nödvändiga resor till Egypten, men avrådan omfattar inte turistorterna vid Röda havskusten. Våldsamheter har dock rapporterats från Hurghada, där flera av de svenska charterbolagen har hotell.

ANNONS

Svenska ambassaden i Egypten råder alla svenskar som befinner sig i landet att iaktta största försiktighet. Det finns rapporter om många fall av grova sexuella trakasserier i samband med demonstrationer och som turist bör man undvika stora folksamlingar.

- Vi har informationsmöten för alla resenärer som kommer ner och skickar ut sms med information om vad man bör tänka på, säger Barbro Holmberg.

UD rekommenderar besökare i Egypten att hålla sig mycket noga uppdaterade om situationen. Säkerhetsläget är instabilt och kan ändras mycket snabbt.

ANNONS