Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/8

Svensk gripen efter skottlossning i Spanien

En svensk man i 30-årsåldern har gripits i centrala Barcelona efter en dramatisk biljakt som slutade först när polisen öppnade eld.

Enligt spansk polis ska mannen ha kört en stulen lastbil lastad med butangas mot trafikriktningen och rammat bilar som fanns i hans väg. En kvinna ska ha skadats, enligt spanska medier. 

Polisen öppnade till slut eld mot lastbilen.

– Vi har gripit en person med svensk nationalitet, säger en av polisens talespersoner enligt AFP.

Mannen uppges ha stulit lastbilen i Barcelona när den lämnades obevakad då föraren delade ut gasflaskor. Fordonet var lastat med butangas för leverans till hushåll i den spanska storstaden.
 

Delar av lasten flög av

Dramat utspelade sig vid 11-tiden på tisdagen nära Estacio de Franca, uppger spanska medier. Bilen uppges ha körts vårdslöst och delar av lasten åkte ut på vägen. 20 poliser deltog i insatsen.

Lastbilen kördes av mannen i fel körriktning på motorleden Ronda Litoral i stadens centrala delar när den slutligen stoppades. 
 

Öppnade eld

Lasten med gas gjorde att framfarten sågs som extra farlig, och polisen befarade troligen att det handlade ett försök till terrordåd. Patruller öppnade därför eld, och fick stopp på ekipaget i trakterna av Barcelonas zoo och det turisttäta Barceloneta.

Enligt spanska medier, som namnger mannen, verkar han ha varit drogpåverkad.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.