Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/7

Susie och Sven-Erik flydde lågorna på semestern

Susie Boström, hennes man Sven-Erik och deras hund väcktes natten till onsdagen av fransk räddningstjänst. En av skogsbränderna som rasar i södra Frankrike höll på att spridas till deras camping på franska Rivieran. – Det var väldigt läskigt, säger Susie Boström.

Som GP tidigare skrivit om har södra Europa drabbats av flera förödande bränder. Vid tre-tiden under natten till onsdagen blev Susie Boström och hennes man Sven-Erik från Kållered väckta av fransk räddningtjänst på en camping i Le Lavandou på den franska Rivieran, något som Aftonbladet först rapporterat om.

Skogsbränderna som breder ut sig över stora områden i södra Frankrike spreds inatt närmare campingen där paret Boström och deras hund bodde. På campingplatsen fick de tältande gästerna uppmaningen att utrymma området och fly från platsen.

– Hela campingen stod utomhus och såg att det var en jättebrand. Jag och min man hade vår bil på utsidan. Vi tog bilen och åkte upp på en höjd. Där uppe fick vi en bra bild och kunde se hur stor elden var, säger Susie Boström.

– Det var väldigt läskigt. Inte så kul att bli väckt sådär mitt i natten. Vår hund var också rädd.

LÄS OCKSÅ: Flera förödande skogsbränder i Europa

Stora problem med bränder i södra Frankrike

Under de senaste dagarna har södra Frankrike härjats av stora skogsbränder. Det pågår ett stort släckningspådrag med bland annat vattenbombande plan för att få styr på elden som fortfarande sprider ut sig över stora områden.

Hittils så har 10 000 människor evakuerats från de utsatta brandområdena i södra Frankrike och på ön Korsika. Det ska vara 20 brandmän som blivit skadade i släckningssarbetet, enligt TT. Det har till och med kallats in extra hjälp med vattenbombande plan från EU för att få styr på bränderna.

"Vet inte vad vi ska göra"

Nu fortsätter räddningspådraget i området kring campingplatsen, där man försöker kontrollera elden.

– De flygbombar hela området med vatten, säger Susie Boström

På grund av bristande franskakunskaper har Susie och Sven-Erik svårt att veta vad de ska göra i nuläget. Och det är i oklart vad de ska ta sig till och vart de ska vända sig.

– Klockan tre väckte de oss, nu är vi nästan i Saint-Tropez, vi åkte bara så långt bort från branden som möjligt. Det är svårt att veta vad vi ska göra nu, det är ju bara franska som gäller här, säger Susie Boström.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.