Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Soldater patrullerar i centrala Cancún sedan beväpnade män attackerat delstatsåklagarens kontor i januari. Lokal polis anklagar rivaliserande drogkarteller för det ökade våldet i staden. Arkivbild.

Styckade kroppar skakar mexikansk turistort

Tre styckade kroppar intryckta i resväskor hittades på fredagen i mexikanska Cancún. Offren är ännu inte identifierade men turistparadiset vid Yucatánhalvöns norra spets har under de senaste månaderna skakats av eskalerande våldsamheter. Lokal polis anklagar rivaliserande drogkarteller för att ligga bakom våldet.

Bara timmar innan de styckade kropparna upptäcktes, vid ett träsk i närheten av ett hotelldistrikt, hade staden blivit skådeplats för ännu ett drama. Ett polisingripande resulterade först i en vild biljakt genom centrala Cancún och därefter i en eldstrid på öppen gata. Polisen sköt ihjäl en misstänkt och grep ytterligare fyra.

I april sände mexikanska myndigheter 1 000 poliser och soldater till Cancún som ett svar på ökat vapenvåld. Fredagens händelser inträffade precis som staden gör sig redo att ta emot den amerikanske utrikesministern Rex Tillerson, liksom flera av dennes kolleger från regionen.