Storstjärnorna svartlistas av Ryssland – inte längre välkomna i landet

Det ryska utrikesministeriet har publicerat en ny ”stopplista” på personer som inte längre är välkomna i landet. Bland amerikanska politiker och företagare står även skådespelarna Sean Penn och Ben Stiller med.

ANNONS
|

Rysslands utrikesdepartement uppger i dag att 25 amerikaner förbjuds från att resa in i landet efter att en ny ”stopplista” publicerats på deras hemsida.

Med på listan över de som får ett permanent inreseförbud i Ryssland är högt uppsatta tjänstemän, företagare, experter och expertgrupper, såväl som ett antal kulturpersonligheter.

Däribland ingår även de amerikanska skådespelarna Sean Penn och Ben Stiller.

Den ryska utrikesministeriet skriver att förbudet införs ”som svar på de ständigt växande personliga sanktionerna från Biden-administrationen mot ryska medborgare”.

"De amerikanska myndigheternas fientliga handlingar fortsätter i en russofobisk riktning vilket förstör våra bilaterala band och eskalerar konfrontation mellan Ryssland och USA, något som konsekvent kommer att avvisas”, skriver utrikesministeriet.

ANNONS

Har uttryckt stöd för Ukraina

Både Sean Penn och Ben Stiller har varit på besök i Ukraina och träffat president Zelenskyj.

Skådespelaren Sean Penn träffade Ukrainas president Volodymyr Zelenskyj vid två tillfällen när han befann sig i landet för att filma en dokumentär om kriget. Det första mötet mellan Penn och Zelenskyj ägde rum strax före krigsutbrottet och det andra strax efter.

Sean Penn hotade även med att smälta ned sina Oscarsstatyetter i protest mot att Zelenskyj inte bjudits in att delta via länk på Oscarsgalan i Los Angeles.

Under sitt möte i juni tidigare i år kallade Ben Stiller den ukrainske presidenten för "min hjälte" och sade även att han var inspirerad av vad Zelenskyj "gjort för sitt land och för världen".

LÄS MER:Ben Stiller besökte Zelenskyj: "Hjälte"

LÄS MER:Sean Penn: "Smälter ned mina Oscars"

LÄS MER:Sean Penn om Zelenskyj: "Något nytt"

LÄS MER:Sean Penn hyllar ukrainska folket

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS