Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Riktig journalistik gör skillnad.Nyheter med närvärde

1/35

Den här artikeln ingår för dig som är kund.

Stormen Hermine fortsätter hota delar av USA

Stormen Hermine har rört sig längs med USA:s sydostkust för att nu verka öka i styrka när den når längre norrut. Long Island är hårdast drabbat, och stormen befaras återigen utvecklas till en orkan. Firandet av den amerikanska högtiden Labor Day ser med tanke på stormens omfattning, ut att hotas på flera håll.

Minst två människors mist livet i samband med stormen Hermine i USA. En av dem ska ha varit en hemlös man som fått ett träd över sig. Tusentals hushåll har fått stanna hemma och varit strömlösa under ett par dagar. 

Du läser nu en av dina fria artiklar på GP.se

– Vi har inte haft en orkan på flera år. Så många människor har flyttat till Florida sedan dess och vi har alltid många besökare här. Alla som befinner sig i stormen måste ha minst tre dagars nödvändigheter för att överleva, sa Floridas guvernör Rick Scott på morgonen när stormen tog vid, skriver CNN.

Labor Day hotad

Under natten mot måndag kommer stormens omfattning återigen stegras och befaras uppnå full orkanstyrka. Den amerikanska högtiden Labor Day som firas varje år den första måndagen i september, kommer förmodligen inte att kunna firas ordentligt på sina ställen. 

Enligt rapporter är det främst de norra delarsna av den amerikanska östkusten, vid bland annat New Jersey och Long Island, som kommer bli hårdast drabbat av ovädret. 

Myndigheter i Long Island har uppmanat invånare att inte under några omständigheter vara nära stranden. Om man dessutom skulle ha ett strandhus eller sommarstuga vid stranden bör man lämna dessa ifall man befinner sig där, skriver Montrealgazette.com. Det kan mycket väl komma att bli översvämningar och livsfarliga vågor. 

De flesta strömlösa hushållen har under söndagen fortfarande inte fått tillbaka elen. 

 

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.