Kinsey Wolanski stormade Schladmings slalomtävling 2020.
Kinsey Wolanski stormade Schladmings slalomtävling 2020. Bild: MICHAEL RIEDLER

Stormade planer i baddräkt – nu fastighetsmogul och influencer

Efter att ha stormat Champions League-finalen 2019 blev den 22-åriga modellen Kinsey Wolanski känd över en natt. Förutom Champions League har Wolanski stormat både andra fotbollsmatcher och slalomtävlingar, men nu har stjärnan bytt karriär.

ANNONS
|

Det var 20 minuter in i herrarnas Champions Leauge-final 2019 som Kinsey Wolanski sprang in på fotbollsplanen iklädd endast baddräkt. Sekunderna i rampljuset kom att vända upp och ner på 22-åringens liv. Bara några dagar efter stormningen hade hon fått två miljoner nya följare på Instagram.

”Det här har varit de galnaste 24 timmarna i mitt liv”, skrev Wolanski på Twitter efter händelsen.

Matchen mellan Liverpool och Tottenham fick avbrytas och ordningsvakter förde bort henne från planen.

Stormningen ska ha varit ett sätt att marknadsföra hennes dåvarande pojkvän Vitaly Zdorovetskiys YouTube-kanal. På bröstet på den svarta baddräkten syntes en logga med namnet på YouTube-kanalen.

ANNONS

”Jag planerar att fortsätta streaka”

Men de drygt två miljoner följarna var inte tillräckligt för Kinsey Wolanski. I en intervju med The Sun berättar hon att hon planerar att fortsätta med upptågen för att slutligen få så mycket följare att hon kan bli ekonomiskt oberoende.

– När jag är 30 år planerar jag för att ha tillräckligt mycket pengar så att jag kan pensionera mig, att streaka i Champions League skulle kunna hjälpa mig att uppnå det. Jag planerar att fortsätta streaka för att gynna min profil, säger hon.

Drygt en månad efter Champions League-finalen stoppades Wolanski och hennes pojkvän innan de hann springa ut på planen under finalmatchen i Copa America.

Stormade slalomtävling

Från att tidigare endast ha intagit fotbollsplaner var det i januari 2020 dags att ge sig på en slalombacke. Under Schladmings slalomtävling äntrade hon en backe iklädd en baddräkt. Ordningsvakter på plats förde henne ut från tävlingsområdet.

Idag är Wolanski 26 år och har gjort karriär som stuntkvinna och influencer med sitt egna klädmärke. Förutom det är hon utbildad helikopterpilot och fallskärmshoppare, men hon har också gett sig in i fastighetsbranschen där hon köper och säljer fastigheter.

Den nuvarande följarskaran är uppe i drygt tre miljoner på Instagram och Tiktok där hon uppdaterar följarna med videos och inlägg dagligen.

ANNONS

– Folk dömer mig hela tiden. Om du läser kommentarerna på mina sidor hittar man ofta ”ytterligare en typisk blond influencer”, men sedan inser de snabbt att det inte är sån jag är. Jag är en professionell stuntkvinna, entreprenör och sociala medier-kreatör, säger hon i en intervju med magasinet Names.

Ångrar inte stormningarna

Såhär i efterhand är Kinsey Wolanski glad över att hon stormade Champions League-finalen 2019 och är nöjd över uppmärksamheten som följde.

– Jag är väldigt tacksam för den upplevelsen eftersom det byggde min plattform. Nu har jag fått en bredare publik världen över, säger hon.

Under VM-matchen mellan Portugal och Uruguay i måndags kväll var det dags för den ökände Mario ”II Falco” Ferri, som stormat fotbollsplaner i drygt tio år, att springa in på planen och avbryta matchen.

Det återstår att se om även Kinsey Wolanski vågar sig ut på planen igen.

Andra kända planstormningar

Champions League 2022: i en match mellan FC Köpenhamn och Dortmund sprang en man in på planen i Parken i Köpenhamn i en protest mot VM i Qatar. Mannen hade en t-shirt med trycket ”boycott Qatar” på sig och hans handflator var rödmålade och i ena handen höll han en liten fotboll.

Fotbolls-VM 2022: Mario ”Il Falco” Ferri sprang in på planen med en regnbågsflagga under en match mellan Portugal och Uruguay under måndagen. Matchen fick avbrytas.

Fotbolls-EM 2020: I en match mellan Frankrike och Tyskland flög en miljöaktivist från Greenpeace in över fotbollsplanen. Mannen landade på planen och två personer fick föras till sjukhus efter landningen. Stormaren protesterade mot Volkswagen som var en sponsor till fotbolls-EM.

EM-kvalmatch 2007: med några få minuter kvar av matchen mellan Sverige och Danmark sprang en man in på planen i Parken i Köpenhamn. Mannen angrep domaren och matchen fick avbrytas. Sverige tilldömdes segern.

LÄS MER:Daniel Nannskogs ilska i SVT – efter fula knepet i VM

LÄS MER:Bråk och skrällar – så har VM varit hittills

LÄS MER:Qatar-VM – från omdiskuterat till oemotståndligt

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS