Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/2

Storbritannien lockar tillbaka kontorsarbetare med hundar och yogakurser

Nu vill arbetsgivarna i Storbritannien få tillbaka sina medarbetare till kontoren efter att landet öppnat upp mer. Det vill de göra genom att exempelvis erbjuda yogakurser, psykologtid eller tillåta hundar på arbetsplatsen.

Statistik visar på att brittiska kontorsarbetare har dröjt allra längst i hela Europa med att återvända till sina arbetsplatser efter att myndigheterna släppt på restriktionerna i juli, något som Svenska Dagbladet tidigare rapporterat om.

Många är fortsatt försiktiga och vill inte åka till arbetsplatserna. I augusti i år var det drygt 17 procent av medarbetarna som arbetade på plats i London och i Glasgow låg motsvarande siffra på tio procent.

LÄS MER: Chockpriser på el i Storbritannien

Nu vill arbetsgivarna i Storbritannien locka tillbaka sina medarbetare till kontoren genom att använda sig av olika tekniker.

Några företag erbjuder exempelvis yogakurser på lunchrasterna, psykologtid, dans och musik till kontorets egna DJ – medan andra tillåtet hundar på kontoret. Det sistnämnda har lett till att hyresvärdar satt en maxgräns på hur många hundar som får vistas i byggnaden per dag.

London erbjuder anställda 1 000 pund

I London har anställda blivit erbjudna en bonus på 1 000 pund för att lämna hemmakontoret, enligt Financial Times.

Ett försäkringsbolag har också infört snoddar i olika färger som ska signalera avståndet man vill att andra kollegor ska hålla på arbetsplatsen.

Men alla företag vill inte locka tillbaka sina medarbetare. Softwarebolaget Sage vill fortsätta med distansarbetet och har funnit nya lösningar, och ser att medarbetarna arbetar hemifrån minst tio veckor varje år.

LÄS MER: Prins Andrew delgiven stämningsansökan

Men på tisdagen meddelade hälsoministern Sajid Javid att det kan bli aktuellt att införa munskydd på allmänna platser och distansarbete i höst om trycket på hälsovårdssystemet NHS ökar för mycket. I nästa månad kan antalet inlagda patienter med covid-19 öka till 7 000 per dag, enligt regeringens vetenskapliga rådgivare.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.