Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

USA:s president Donald Trump. Arkivbild.

Stopp för Trumps nya advokatduo

Bara några dagar efter att Donald Trumps personlige advokat John Dowd lämnat sin post, kommer ett nytt juridiskt bakslag för den amerikanske presidenten.

De två toppadvokater som anlitades för en knapp vecka för företräda honom i samband med den särskilde åklagaren Robert Muellers utredning av misstänkta kopplingar mellan Ryssland och Trumps presidentvalkampanj, kommer inte att ingå i Trumps advokatteam. Orsaken uppges vara att någon form av "konflikter" föreligger.

Det framgår dock inte om det rör sig om jävskonflikter, intressekonflikter eller andra former av konflikter som förhindrar det gifta advokatparet Joseph diGenova och Victoria Toensing att företräda Trump i Rysslandsutredningen.

"Presidenten är besviken över att konflikter förhindrar Joe diGenova och Victoria Toensing från att ingå i det särskilda utredningsteamet, men det hindrar dem inte från att assistera presidenten i andra rättsliga frågor", säger Jay Sekulow, en annan av Trumps advokater i ett uttalande.

Söndagens besked spädde på spekulationer om att det är Trump som har svårt att få toppadvokater att företräda honom i Rysslandsutredningen. Något Trump genast tillbakavisade på Twitter:

"Många advokater och toppadvokatbyråer vill representera mig i Rysslandsfallet... tro inte på Fejknyheternas historier om att det är svårt att hitta en advokat som vill ta sig an det här", skriver presidenten.

New York Times har rapporterat, med hänvisning till en högt uppsatt källa, att anledningen till att John Dowd slutade var bland annat att Trump slutat lyssna på hans råd.