Den 55-årige Stephen Willeford och Johnnie Langendorff, 27 år, jagade tillsammans Devin Kelley efter det blodiga massmordet i en kyrka i Sutherlands Springs.
Den 55-årige Stephen Willeford och Johnnie Langendorff, 27 år, jagade tillsammans Devin Kelley efter det blodiga massmordet i en kyrka i Sutherlands Springs.

Stephen Willeford sköt massmördaren

Två män hyllas som hjältar för att de ingrep när Devin Kelley sköt ihjäl 26 personer i en baptistkyrka i södra Texas. Först på plats var en man från trakten som hört skotten från kyrkan.

ANNONS
|

När den misstänkte gärningsmannen Devin Kelley steg ut ur kyrkan efter att ha skjutit 26 gudstjänstbesökare till döds möttes han av Stephen Willeford, som hört skottlossningen från kyrkan och hämtat sitt gevär.

- Människorna i kyrkan är mina vänner, de är min familj. Och varje gång jag hörde ett skott visste jag att det förmodligen betydde att ett liv hade släckts, berättar Stephen Willeford i en intervju med CNN.

ANNONS

Ingen hjälte

Stephen Willeford, en timid medelålders man med tomtevitt hår och ett kortvuxet skägg, talar med låg röst och kämpar för att hålla gråten tillbaka under intervjun. Medierna beskriver honom som en hjälte för hans modiga ingripande, men Willeford själv vill inte kalla sig det.

- Jag är ingen hjälte, det är jag verkligen inte, säger han. Jag var livrädd. Jag var rädd för min egen skull och för alla som var inne i kyrkan och för min familj som bor mindre än ett kvarter bort.

När den svartklädde Devin Kelley steg ut från kyrkan efter att ha slutfört sitt blodiga värv stod Stephen Willeford där med sitt gevär. Han sköt och skottskadade Kelley, och tog sedan, tillsammans med en annan förbipasserande upp jakten på gärningsmannen.

Tackar gud

- Jag tror att min gud, min herre, skyddade mig och gav mig förmågan att göra det som behövde göras. Och jag önskar bara att jag hade kommit dit tidigare. Men jag visste ju inte, jag visste inte vad som hände, säger Stephen Willeford.

ANNONS

När Devin Kelley flydde i sin bil hejdade Willeford den 27-årige Johnnie Langendorff som passerade i sin pickup. De jagade efter Kelley i hög hastighet och färden slutade efter ungefär tio minuter när kyrkskytten kraschade på ett fält.

Enligt polisen tog Devin Kelley sitt eget liv efter kraschen.

TT

ANNONS