Sten kastades mot ambulans med hjärtstoppatient

ANNONS
|

Polisen larmadesvid 20:30-tiden under måndagskvällen om attacken. Stenen kastades från en gånbro öven vägen Humlebakken i Aalborg.Polisen skickade omedelbart en patrull, men förövarna lyckades smita innan polisen hann fram.Ingen skadades. Det rapporterar Ekstra Bladet.

Nuletar polisen efter tre till fem ungdomar som syntes till på bronvid den tidpunkten. Polisen misstänker att gruppen kanha rymt från platsen på mopeder.

– Vi är angelägna om att prata med dessa ungdomså vi kan klargöra deras roll i det här, sa biträdande polisinspektör Poul Severinsen till Ekstra Bladet.

Inte små stenar

Polisen är övertygade om att det inte rör sig om stenar som av egen kraft fallit ned på motorvägen. Det är ren tur att detta fall inte slutade lika allvarligt som den händelse som slutade med en död förälder, för bara två veckor sedan.

ANNONS

–Vi bedömer att någon har siktat in sig på dessa två fordon. Det ena är en ambulans som fått en buckla i taket. Den andra är en personbil. På den senare har vi inte hittat några skador,säger Poul Severinsen till Ekstra Bladet.

En hundpatrull har varit ute och sökt efter stenarna som kastades. Men sökningen avslutades utan fynd.

– Men bara det faktum att de har kunnat göra en buckla i ambulansen, vittnar om att det inte kan ha varit en liten sten, menar Poul Severinsen i intervjun med Ekstra Bladet.

Polisen vädjar till vittnen som har sett något misstänkt i området under måndag kväll att höra av sig till polisen.

Förälder omkom - fick cementblock på sig

Danmark har drabbats av ett antal liknande händelser de senaste åren. För bara två veckor sedanomkom en förälder som färdades i en biloch ytterligare två personer skadadesnär ett cementblock kastades mot den barnfamilj som färdades i bilen.

LÄS OCKSÅ:Betongblock kastades på bil - en död

Polisen lyckades med hjälp av allmänheten identifiera vilken typ av cementblock som kastats mot familjebilen. Men ingen har än så länge gripits misstänkt för attacken.

Flera liknande fallpå danska motorvägar

  1. 21 augusti 2016träffades en familjebil när någon kastade ett betongblock från en bro över en motorväg. En av föräldrarna som färdades i bilen avled och ytterligare två personer skadades.
  2. I januari i år träffadesen bil med fyra familjemedlemmar ombordav ett 30-kilos betongblock. Det kastades troligen från samma bro som det aktuella fallet. Mamman fick en huvudskada, medan barnen och fadern klarade sig oskadda.
  3. År 2011 skadades två poliser allvarligtnär deras polisbil träffades av en två kilo tung betongstensom kastades ned från en gångväg i Brabrand nära Århus. Vindrutan krossadesoch stenen träffade en av poliserna i benet.
  4. Några månader innan händelsen ovanträffades en polisbil av en stor mursten. I det fallet finns inga uppgifter om skador.
  5. En sten krossade 2009 vindrutan på en bil som körde på motorvägen i sydöstra Odense. Föraren undkom oskadd.
  6. Sex månader tidigare utspelade sig en liknande episod i Odense. En 17-årig pojke som färdades i passagerarsätet skadade mjältennär bilen träffades av en sten.
  7. Tunga betongblock kastades mot den södra motorvägen vid Lellinge väster om Køge, en natt 2003.Vindrutan krossades på en bil och en passagerare fick splitterskador. En annan bilstakträffadesav ett betongblock på 7,2 kilo. Bilen skadades svårt.

Källa: Danska nyhetsbyrån Ritzau

ANNONS