Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
1/5

Sten kastades mot ambulans med hjärtstoppatient

En ambulans som transporterade en patient med hjärtstillestånd och en personbil med en 69-årig kvinna träffades av stenar som kastades ned från en gångväg över en väg i Danmark. Förövarna är fortfarande på fri fot.

Polisen larmades vid 20:30-tiden under måndagskvällen om attacken. Stenen kastades från en gånbro öven vägen Humlebakken i Aalborg. Polisen skickade omedelbart en patrull, men förövarna lyckades smita innan polisen hann fram. Ingen skadades. Det rapporterar Ekstra Bladet.

Nu letar polisen efter tre till fem ungdomar som syntes till på bron vid den tidpunkten. Polisen misstänker att gruppen kan ha rymt från platsen på mopeder.

– Vi är angelägna om att prata med dessa ungdom så vi kan klargöra deras roll i det här, sa biträdande polisinspektör Poul Severinsen till Ekstra Bladet.

 

Inte små stenar

Polisen är övertygade om att det inte rör sig om stenar som av egen kraft fallit ned på motorvägen. Det är ren tur att detta fall inte slutade lika allvarligt som den händelse som slutade med en död förälder, för bara två veckor sedan.

– Vi bedömer att någon har siktat in sig på dessa två fordon. Det ena är en ambulans som fått en buckla i taket. Den andra är en personbil. På den senare har vi inte hittat några skador, säger Poul Severinsen till Ekstra Bladet.

En hundpatrull har varit ute och sökt efter stenarna som kastades. Men sökningen avslutades utan fynd.

– Men bara det faktum att de har kunnat göra en buckla i ambulansen, vittnar om att det inte kan ha varit en liten sten, menar Poul Severinsen i intervjun med Ekstra Bladet.

Polisen vädjar till vittnen som har sett något misstänkt i området under måndag kväll att höra av sig till polisen.

 

 

Förälder omkom - fick cementblock på sig

Danmark har drabbats av ett antal liknande händelser de senaste åren. För bara två veckor sedan omkom en förälder som färdades i en bil och ytterligare två personer skadades när ett cementblock kastades mot den barnfamilj som färdades i bilen.

LÄS OCKSÅ: Betongblock kastades på bil - en död

Polisen lyckades med hjälp av allmänheten identifiera vilken typ av cementblock som kastats mot familjebilen. Men ingen har än så länge gripits misstänkt för attacken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.