Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/4

Starbucks vd stöttar Clinton

Howard Schultz, vd för Starbucks, väljer sida i det amerikanska presidentvalet och öppnar upp för att själv kandidera i framtiden.

Vanligtvis är cafékedjan Starbucks vd Howard Schultz frispråkig när det kommer till politik, men fram tills alldeles nyligen hade han inte tagit någon av kandidaternas parti i det amerikanska presidentvalet. Nu ger han demokraternas kandidat Hillary Clinton sitt stöd i en intervju med CNN som livesändes på Facebook. 

– Jag tycker det är uppenbart att Hillary Clinton måste bli vår nästa president, säger Howard Schultz till CNN.

Han nämner Clintons livserfarenhet och professionella erfarenhet som kvalifikationer som borde ta henne till Vita huset. Starbucks vd:n stöttade Barack Obama både i presidentvalet 2008 och 2012. Förutom en donation till den republikanske senatorn John McCains kampanj i slutet av 1990-talet har Howard Schultz genom åren bara donerat pengar till kandidater från deomokraternas parti. 

Kan själv tänka sig att kandidera

I intervjun med CNN öppnade Starbucks-vd:n upp för möjligheten att han själv skulle kunna ställa upp i presidentvalet en dag. Men tillägger att det inte kommer hända inom en snar framtid. Howard Schultz är 63 år gammal och yngre än både Hillary Clinton och hennes motståndare Donald Trump.  

– Jag är fortfarande en ung man och ska aldrig säga aldrig. Men nu är inte rätt tid, säger Howard Schultz till CNN.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.