Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Staden där hjortarna har tagit över

De är inte rädda, går på trottoarer, äter i trädgårdar och jagar ibland människor. Trots att hjortarna tagit över staden vill inte invånarna skjuta djuren eftersom de är söta.

Det är den amerikanska staden Ashland i Oregon som fått problem med hjortar, rapporterar Fox News. De är inte längre rädda för människor utan strövar fritt omkring på trottoarerna och mumsar i trädgårdar. Det har också inträffat att hjortarna jagat människor.

Staden har satsat tiotusentals kronor för att göra något åt situationen. Hittills har inget hjälpt utan hjortarna har stannat kvar, enligt Fox News. Nu vill myndigheterna att medborgarna börjar skjuta de fyrbenta inkräktarna. Men den uppmaningen har heller inte hjälpt eftersom invånarna tycker att djuren är söta och egentligen inte gör så stor skada. Därför vill människor att staden ska hitta andra lösningar.

Men myndigheterna står på sig. Beslutet är att 50 hjortar måste avlivas varje år så att de blir rädda för människor igen och lämnar gatorna, uppger Fox News.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.