Arkivbild. En 43-årig man i Thailand åtalas för mordförsök efter att han skjutit mot en skola. Skolbarnen på bilden har ingenting med händelsen att göra.
Arkivbild. En 43-årig man i Thailand åtalas för mordförsök efter att han skjutit mot en skola. Skolbarnen på bilden har ingenting med händelsen att göra. Bild: Sakchai Lalit

Störde sig på högljudda skolbarn – sköt 18 gånger mot skola

En man i Thailand ska ha stört sig så mycket på ljudet av skolbarn som lekte och sjöng hela dagarna att han avlossade flera skott mot skolan. Skottlossningen fick lärare och elever att fly i panik.

ANNONS
|

En 43-årig man har gripits i Ranong-provinsen i södra Thailand efter att han avfyrat flera skott mot en grundskola som han bodde granne med, rapporterar Vice. I samband med att mannen greps ska han ha uppgett till polisen att han blivit trött på allt ljud som kom från skolan.

Varje morgon ska eleverna ha samlats på skolgården för att sjunga nationalsången, något som är vanligt i Thailand men som irriterat mannen. Han ska även ha stört sig på att de lekte ute på skolgården och att man hörde ljud och skratt från barnen.

Mannen ska då ha ställt sig i ett fönster i sin lägenhet som vette ut mot skolan och avfyrat 18 skott med en pistol, vilket fick både lärare och elever att fly i panik.

ANNONS

Ingen person ska ha kommits till skada i samband med skjutningen.

En skola i Thailand under pandemin. Skolan på bilden i fråga var inte den som mannen i Thailand störde sig på.
En skola i Thailand under pandemin. Skolan på bilden i fråga var inte den som mannen i Thailand störde sig på. Bild: Sakchai Lalit

Försökte sänka ljudnivån – räckte inte för mannen

Pornsin Srisuphan, skolans biträdande direktör, uppger enligt Vice att de hade försökt sänka ljudvolymen som kom från skolan genom att installera dubbla lager med ljudisolering, men det ska inte ha räckt för mannen.

Den 43-åriga mannen kommer nu att åtalas för mordförsök, uppger polisen.

För två månader sedan skakades Thailand av en skolattack, där en man högg ihjäl ett dussintals sovande barn på en förskola. Mannen dödade 37 personer innan han tog sitt eget liv.

LÄS MER:Minst 30 döda efter masskjutning i Thailand

LÄS MER:Eleverna gör egna hattar för att få stopp på fusket

LÄS MER:Höga halter av radioaktivt avfall hittat på skola i USA

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS