Att kunna få ut sex doser, i stället för fem, från vialen (läkemedelsbehållaren) kan göra stor skillnad under en massvaccinering. Arkivbild.
Att kunna få ut sex doser, i stället för fem, från vialen (läkemedelsbehållaren) kan göra stor skillnad under en massvaccinering. Arkivbild. Bild: Mary Altaffer/AP/TT

Sprutbrist slår mot vaccinering

ANNONS

Brister på en speciell sorts sprutor påverkar den pågående massvaccineringen mot covid-19 i USA.

Sprutor med så kallat lågt dödutrymme kan användas för att få ut sex doser i stället för fem från Pfizer-Biontechs vialer (läkemedelsbehållare).

Men enligt tillverkaren Becton Dickinson är sprutorna en nischprodukt med låg efterfrågan, och det tar därför tid att öka produktionen. Företaget för dock diskussioner med USA:s regering om att öka kapaciteten.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS