Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Spanien sätter hela landet i karantän

Spanien sätter hela landet i karantän. Det meddelade landets premiärminister Pedro Sanchez i en presskonferens under lördagskvällen.

Ett utkast på regeringens förslag om den planerade rörelsebegränsningen publicerades under lördagen av den spanska tidningen El País. På lördagskvällen meddelade Pedro Sanchez i ett pressmeddelande att han godkänt förslaget.

Rörelsebegränsningen träder i kraft under måndagsmorgonen, och metoden är en del av de krisåtgärder spanska regeringen tar till för bekämpa spridningen av coronaviruset.

Enligt utkastet kommer regeringen begränsa spanjorernas rörlighet, och åtgärderna liknar de som infördes i Italien tidigare i veckan. Landets invånare uppmanas att hålla sig hemma så långt det är möjligt.

Stoppar inrikesresor

Alla inrikesresor stoppas och spanjorerna kommer endast att få gå utanför hemmet för att köpa mat, gå till jobbet, införskaffa läkemedel, sjukhusbesök eller andra nödsituationer.

Dessutom planerar flera vägar att stängas av och kollektivtrafiken kommer att begränsas.

För närvarande har 6 200 insjuknat av coronaviruset i Spanien, 191 har omkommit och 517 har tillfrisknat och kunnat lämna sjukhus, rapporterar El Pais.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.