Spårvagnsolycka: Minst 50 skadade

En spårvagn spårade ur och välte under onsdagsmorgonen i London. Sju personer miste livet i olyckan och över 50 personer skadades.

ANNONS
|

Dödstalet steg successivt under onsdagen till följd av den allvarliga olycka som inträffade i Croydon i södra London.

– Sju människor har förlorat sina liv som ett resultat av olyckan,bekräftar en talesperson för denbrittiska transportpolisen under onsdagskvällen i ett pressmeddelande GP tagit del av.

Polisen i London meddelar att den kommer jobba intensivt under hela onsdagskvällen för att formellt identifiera offren. Fokus ligger även på att ge vård och stöd till deras familjer.

– Identifiera de som har dött kan vara en komplicerad och långdragen process och vi vill säkerställa att vi får denna rätt, understryker talespersonen.

Misstänkt dråp

Spårvagnsföraren har gripits. Han är nu misstänkt för dråp.

ANNONS

– En person har gripits i samband med händelsen och är för närvarande i polisens förvar, bekräftade den brittiska transportpolisen underonsdagen.

Utredningen av kraschen fortgår. Det är fortfarande omfattande avspärrningar på platsen där olyckan inträffade.

– Vi räknar med att vara på plats åtminstone de närmaste 24 timmarna. Vi fortsätter göra sökningar och genomföra kriminaltekniska undersökningar till stöd för utredning av omständigheterna, avslutar talespersonenför denbrittiska transportpolisen.

Passagerareinstängda i dödsfällan

Två personer rapporterades fram till klockan 15:30-tiden fortfarande vara instängda i spårvagnen. Ett stort pådrag pågick under hela dagen för att rädda dessa personer.

– Vi arbetar hårt med att försöka undsätta två personer som fortfarande är fast inne i spårvagnen, saRobin Smith, vid den brittiska transportpolisen, strax innan lunch på onsdagen till BBC.

Det kom emellertid aldrig något slutgiltigt besked om vad som faktiskt hände med dessa två personer. Däremot så steg dödssiffran från fem till sju under onsdagskvällen.

En kraftig smäll strax efter 06

Ambulansmyndigheten i London bekräftade under onsdagen hur insatsen sett ut på sjukvårdssidan.

– Vi har behandlat ett antal patienter på platsen, främst för mindre skador såsom skärsår och blåmärken. Dessvärre har flera avlidit och andra har drabbats av allvarliga skador,sägerPeter McKenna, biträdande chef för Operations på London Ambulance Service, enligt ett pressmeddelande GP tagit del av.

ANNONS

Så tillägger han:

– Totalt 51 patienter har förts till sjukhus. Vi är fortfarande på plats och stödjer kollegorna frånräddningstjänsten i deras arbetet, menar McKenna.

Det var en omfattande insats som drogs igång strax efter klockan 06 på onsdagsmorgonen.Vittnen uppger att de hörde en kraftig smäll på Sandilands spårvagnshållplats, rapporterar The Guardian.

– Vi skickade 22 ambulansteam, 12 befäl och två specialiserade katastrofsköterskortill platsen, tillsammans med vår riskinsatsstyrka. Denär utbildadatt ge akut medicinsk vård i farliga områden såsom trånga utrymmen eller där det kan finnas farliga ämnen, säger Peter McKenna, biträdande chef för Operations på London Ambulance Service, enligt ett pressmeddelande GP tagit del av.

Även två traumateam från Londons helikopterambulansoch ett ledningsstödsfordonskickades till platsen.

Spårade ur i en tunnel

Olyckan ska ha inträffat när spårvagnen var inne i en tunnel. Den välta spårvagnen hamnade på sidan alldeles intill en tunnel.

Polisen har spärrat av ett omfattande områdeoch ett stort antalutryckningsfordon fanns fortfarande på platsen vid lunchtid på onsdagen, drygt sex timmarefter att olyckan inträffat. Spårvagnen tycks ha spårat ur vid en punkt där spåren delar på sig.

– Våra tankar och böner går till de personer som mist sina liv, säger London borgmästare, Sadiq Khan, enligt BBC:s nyhetsankare, Sonja Jessup.

Detta tros vara den första spårvagnskraschen med dödlig utgång sedan 1959 i Storbritannien. Då avled tvåpassagerare och föraren efter att en spårvagn kolliderat med en lastbil i Glasgow och sedanfattat eld.

ANNONS
ANNONS