Kors och ballonger har placerats på stranden Copacabana i Rio de Janeiro för att hedra Brasiliens coronadöda.
Kors och ballonger har placerats på stranden Copacabana i Rio de Janeiro för att hedra Brasiliens coronadöda. Bild: Mario Lobao/AP/TT

Sorgedagar för Brasiliens virusdöda

ANNONS

Coronavirusutbrottet i Brasilien visar inga tecken på att avta och under lördagen rapporterades så många dödsfall att antalet virusavlidna i landet nu överstiger 100 000.

Senatens talman Davi Alcolumbre har utlyst fyra sorgedagar i kongressen för att hedra landets virusdöda.

Enligt Johns Hopkins-universitet närmar sig Brasilien 480 dödsfall per miljon människor. Det motsvarar nästan situationen i USA (cirka 490), men är lägre än i bland annat Belgien (över 860), Storbritannien (700) och Sverige (nära 580).

Över tre miljoner fall av coronasmitta har bekräftats i landet. Men experter uppskattar att det verkliga antalet smittade kan vara sex gånger så högt eftersom man inte genomför tester i tillräckligt stor omfattning.

ANNONS
comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS