Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisen vaktar utanför en av expresidenten Pablo Kuczynskis bostäder i Lima, Peru.

Snaran dras åt kring Perus expresident

Myndigheter i Peru har gjort husrannsakan i två hus i Lima som ägs av landets före detta president Pedro Pablo Kuczynski. Räderna är en del i en utredning om penningtvätt, enligt åklagarmyndigheten.

Tv-bilder visar hur anställda vid polismyndigheten går in i fastigheterna bärandes på lådor, en dag efter att kongressen accepterat Kuczynskis avgång.

Samtidigt har Kuczynskis försvarsadvokater accepterat en begäran från åklagarmyndigheten att förbjuda ex-presidenten från att lämna landet.

Expresidenten skriver på Twitter att han är med glädje samarbetar med utredarna, som kommer att bevisa hans oskuld och rentvå hans namn.

"Politisk förföljelse"

Han tillägger att han är ett offer för "politisk förföljelse" och att "mediespektakel" kommer att skada bilden av landet utomlands.

Den 79-årige före detta Wall Street-handlaren är under utredning för mutor, sedan den brasilianska byggjätten Odebrecht vittnat om att man betalat ut miljontals kronor till företag som påstås ha ägts av honom.

Kuczynski har tidigare förnekat kopplingar till bolaget och hävdar att det inte finns några oegentligheter i betalningarna.

Han meddelade i ett tv-sänt tal att han lämnar makten, dagen innan att han för andra gången skulle ställas inför en misstroendeomröstning i kongressen.

Bekämpa korruption

Kuczynski lyckades hålla sig kvar vid makten med knapp marginal efter en misstroendeomröstning i slutet av förra året. Han tappade flera allierade sedan han benådade den auktoritäre ex-ledaren Alberto Fujimori i utbyte mot nedlagda röster för att inte bli avsatt av kongressen.

Fujimori avtjänade ett 25-årigt fängelsestraff för att bland annat ha beordrat massakrer och för korruption. Benådningen ledde till omfattande protester i landet.

Perus nye president Martin Vizcarra, som svors in i fredags, lovar att bekämpa korruptionen "till varje pris".