Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

En man i Singapore smugglade in tre paket, innehållande sammanlagt ett kilo cannabis, till Singapore 2018. Nu döms han till döden genom hängning. Bilden är en arkivbild. Bild: Dolores Ochoa
En man i Singapore smugglade in tre paket, innehållande sammanlagt ett kilo cannabis, till Singapore 2018. Nu döms han till döden genom hängning. Bilden är en arkivbild. Bild: Dolores Ochoa

Smugglade ett kilo cannabis – döms till döden

En man i Singapore smugglade in tre paket, innehållande sammanlagt ett kilo cannabis, till Singapore 2018. Nu döms han till döden genom hängning, skriver CNA.

Singapore har bland de hårdaste lagarna i världen när det kommer till droger. Landet har kritiserats av rättsgrupper för mängden avrättningar de senaste årtiondena där många av dem som avrättas har dömts för drogrelaterade brott.

Mannen som nu dömts till döden genom hängning ska ha smugglat tre paket, innehållande sammanlagt cirka ett kilo cannabis, in i landet 2018. Enligt CNA stoppades mannens bil i en rutinkontroll och då hittades paketen.

Mannen ska först ha påstått att han inte kände till att paketen fanns utan att de ska ha placerats där av två bekanta till honom.

Påstår att han hotats till ett erkännande

Senare ska han ha erkänt att han blivit erbjuden pengar för att ta med paketen in i landet och tackat ja till erbjudandet då han varit i ett desperat behov av pengar.

Mannen tog senare tillbaka sitt erkännande igen, skriver CNA.

Mannen dömdes 2018 men ville överklaga domen och straffet då han menar att drogpolisen ”tvingat” honom att erkänna brott. Enligt CNA påstår mannen att polisen hotat honom genom att säga att ”om du vägrar att erkänna kommer jag se till att både du och din pappa hängs”. Mannens far ska också ha befunnit sig i bilen när drogerna hittades.

Chefsåklagaren menar dock att argumentet att han blivit hotad till ett erkännande inte håller och ifrågasätter varför han inte sa det direkt efteråt när han pratat med en annan polis. Domstolen valde därför att neka mannens ansökan om överklagan och säger att de är nöjda med straffet som mannen dömts till.

LÄS MER: Studie: Cannabis ökar risken för covid-19 hos vaccinerade

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.