Smuggelgods värt över 200 miljoner hittat i Hongkong

I somras inleddes en insats för att stoppa varusmuggling i Hongkong. Operationen ledde till att myndigheter i slutet av september kunde göra ett stort tillslag. Nu meddelar myndigheterna att det är det största smugglingsfallet som upptäckts i Hongkong. Det totala värdet på de varor som beslagtagit ska uppgå till över 200 miljoner kronor, skriver AP.

ANNONS

Under torsdagen meddelade myndigheterna i Hongkong att man den 23 september beslagtagit varor för över 200 miljoner kronor i ett smugglingsärende. Bland smuggelgodset fanns bland annat telefoner, lyxväskor, cigarrer, hotade växter och tusentals hajfenor.

Hajfenor är en delikatess i delar av Kina. Fenorna serveras ofta tillagade under bröllop och de anses också i traditionell kinesisk medicin vara ”blodrenande och föryngrande”.

”Det är det största smugglingsfallet bland alla former av smuggling, både via luftfrakt, sjöfrakt och via landfrakt, som upptäckts av tullen räknat till pengavärdet”, uppger myndigheterna till AP.

Myndigheterna tror att varorna var avsedde att fraktas vidare till kunder på Fastlandskina, uppger AP.

ANNONS

LÄS MER:Tusentals hajfenor skulle smugglas till Hongkong

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS