Slut på gravplatser i Aleppo

Kyrkogårdarna i Aleppo har blivit överfulla, skriver Sky News. Nu tvingas anhöriga lämna kroppar på gatorna i den krigshärjade staden.

ANNONS
|

På kyrkogårdarna i den syriska krigshärjade staden Aleppo finns det inte längre några gravplatser - i stället lämnas kropparna kvar på gator, i diken och begravs på bakgårdar i staden.

Förra året öppnades en ny kyrkogård, men även den har fyllts. Den gamla kyrkogården fick slut på gravplatser redan innan inbördeskrigets början för drygt fyra år sedan, skriver Sky News.

LÄS MER:Sjukhus utslagna i Aleppo

"Har 20 till 25 kroppar som vi inte vet var vi ska begrava"

I stället har invånarna tagit till desperata åtgärder för att begrava sina nära och kära. Medicinska tjänstemän har sagt att detär omöjligt att gräva fler gravar av anledningen att det är farligt med syriska trupper som attackerar de rebellkontrollerade områdena.

ANNONS

Mohammed Abu Jaafar, chefför den lokala rättsmyndigheten, har bland annat sagt:

- Vi har inget mer utrymme och vi har upp mot 20 till 25 kroppar från olika delar av Aleppo som vi inte vet var vi skabegrava.Även om jag skulle överväga massbegravningar, så har jag inte maskinerna att gräva.

LÄS MER:Rebellerna förlorar mer av Aleppo

Över 300 personer har dödats

De senaste tre veckorna har mer än 300 personer dödats i östra Aleppo, enligt det syriska observatoriet för mänskliga rättigheter.

ANNONS