Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/25

Slukade 70 varmkorvar på tio minuter

Joey "Jaws" Chestnut tryckte i sig 70 varmkorvar med bröd på bara tio minuter vid det årliga korvätarmästerskapet på Coney Island i New York.

Det finns många sätt att fira USA:s nationaldag den fjärde juli. Ett av de mer udda är den årliga snabbätartävlingen Nathan's Famous Hot Dog Eating Contest, på Coney Island i New York. Årets upplaga, den 100:e, bjöd på både nytt rekord och en riktig publikfavorit som vinnare i legendariska Joey "Jaws" Chestnut. På damsidan tok Miki Sudo sin tredje raka titel.

LÄS MER: Matt Stonie slog Chestnut - tog titeln

Chestnuts resultat är inte bara nytt mästerskapsrekord utan också en revansch för legendaren, som besegrades under fjolårets tävlingar efter en svit på åtta raka segrar. I år lyckades han bräcka sitt eget rekord från 2013 som då löd på 69 wienerkorvar med bröd.

Inför evenemanget, där tävlande brukar dränka in bröden med vatten för att blandningen ska glida lättare ner i svalgen, hade Chestnut tränat flitigt med övningspass på 35-70 korvar plus bröd åt gången samt massor av vätska för att hålla matsmältningsorganen i trim.

LÄS MER: Gick ner på knä och åt 61 varmkorvar

Förutom äran kan "Jaws" nu också kvittera ut nästan 340 000 kronor i vinstpengar. Samt ett juvelprytt senapsgult bälte som också föräras segraren.


Takeru Kobayashi då? Den japanska snabbätaren som revolutionerade sporten i början av 2000-talet med sin patenterade "Solomon-metod" och tog sex raka vinster 2001-2006. Han är sedan 2010 avstängd från sporten efter en dispyt med arrangörerna. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.