Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Hej

Polisen undersöker platsen för masskjutningen i Las Vegas.

Skytten hade bokat Chicago också

Massmördaren Stephen Paddock tycks ha funderat på andra platser än Las Vegas. I augusti bokade han in sig på ett hotell vid en stor musikfestival i Chicago. Han ska även ha övervägt Boston, enligt amerikanska medier.

Den federala polisen FBI är förvånad över att Paddock har lämnat så få spår efter sig. Han levde uppenbarligen ett mycket privat liv.

Men allt fler detaljer om hans förehavanden sipprar nu ut.

Den 2–5 augusti hade Paddock bokat två rum på hotellet Blackstone i Chicago, enligt sajten TMZ. I en park mittemot hölls då musikfestivalen Lollapalooza som lockar hundratusentals musikfans varje år. En av dem i år var förre presidenten Barack Obamas dotter Malia Obama.

Enligt myndigheterna finns det inga bevis för att Paddock var på hotellet i Chicago de aktuella dagarna.

Veckan före

Den 64-årige Paddock hade också undersökt boenden i Boston, enligt polisen som undersöker de avtryck massmördaren lämnat efter sig i den digitala världen.

Dessutom visar det sig att han helgen före blodbadet som tog 58 liv och skadade över 500 i Las Vegas, via uthyrningssajten Airbnb checkat in i en lyxlägenhet i en 21 våningar hög byggnad i Las Vegas, enligt polischefen Joseph Lombardo.

Från lägenheten hade Paddock överblick över en annan musikfestival, Life is beautiful, där artister som Chance the Rapper, Muse och Lorde uppträdde.

När Paddock tog in på Mandalay Bay den 28 september hade han beställt ett högt beläget rum med vy över countrymusikfestivalen Route 91 Harvest.

Vad som fick honom att utföra den värsta masskjutningen i modern tid i USA är fortfarande höljt i dunkel. Hans sambo har inte kunnat räta ut några frågetecken.

Inga tecken

"Han sa aldrig någonting till mig eller gjorde någonting som jag skulle kunna tolka som en varning om att något hemskt som detta skulle inträffa", skriver hon i ett uttalande.

Paret bodde ihop i ett bostadsområde för äldre i Mesquite i Nevada, en dryg timmes körväg från Las Vegas.

"För mig var Stephen Paddock en snäll och omtänksam, tystlåten man. Jag älskade honom och hoppades på en stillsam framtid tillsammans med honom."

Hon var i Filippinerna för att hälsa på sin familj när skotten föll. Resan skedde på Paddocks initiativ och enligt filippinsk polis förde han över 100 000 dollar till hennes konto i Filippinerna.

Kvinnan återvände till USA och Las Vegas sent på tisdagen. Hon samarbetar fullt ut med FBI och är inte misstänkt för brott.

Hemligt liv

Enligt polischef Lombardo planerade Paddock dådet noggrant och samlade på sig ett stort antal vapen, ammunition och explosiva ämnen under många års tid.

Polisen har svårt att tro att Paddock helt på egen hand samlat ihop arsenalen.

- Man måste anta att han har haft hjälp vid något tillfälle, säger Lombardo.

Ingenting pekar på att dådet skulle vara terrorrelaterat. Faktum är att det inte finns så mycket som verkar peka i någon riktning alls.

Paddock hade nästan inga nära vänner och var inte aktiv på sociala medier.Lombardo beskriver det som att han levde ett hemligt liv.

Enligt polisen har 317 av de personer som skadades i dådet kunnat lämna sjukhusen. Läget är fortfarande kritiskt för omkring 50 personer.