Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Skype är sedan en månad tillbaka inte möjligt att ladda ner i Kina. Sedan tidigare har även Facebooks meddelandetjänst Messenger blockerats. Arkivbild.

Skype försvinner från sajter i Kina

Sedan över en månad tillbaka är Skype inte tillgängligt i Kina på en rad sajter där appar laddas ner, däribland Apples App store, skriver The New York Times. Enligt tidningen stödjer tjänsten inte en ny lag, vilket lett till att den plockats bort.

Även om Skype fortfarande går att använda i Kina har borttagandet lett till en mängd klagomål från kinesiska användare. På forum rapporteras det om att det inte heller går att förnya eller betala för Skypes tjänster. Så har det varit sedan i början av oktober.

Det är ännu oklart vad som kommer hända med det Microsoftägda företaget i Kina. Borttagandet är dock med stor säkerhet ett led i regeringens försök att kontrollera och övervaka informationsflödet på internet, skriver The New York Times.

Tidigare under hösten blockerades exempelvis Facebookägda kommunikationskanalen Whatsapp. Regerings filter har sedan tidigare stoppat kommunikationsverktyg som Facebook, Gmail, Twitter och Snapchat.