Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Polisens avspärrning vid platsen där Sergej Skripal och hans dotter Julia Skripal hittades okontaktbara i brittiska Salisbury den 4 mars. Arkivbild.

Skripal troligen förgiftad via sin ytterdörr

Brittisk polis tror att den 66-årige forne ryske dubbelagenten Sergej Skripal och hans 33-åriga dotter Julia Skripal utsattes för nervgiftet vid entrédörren till Sergej Skripals bostad i brittiska Salisbury.

"Specialister har identifierat de hittills högsta koncentrationerna av nervgiftet på ytterdörren till adressen", skriver polisen i ett uttalande.

Tidigare har olika teorier framförts om var och hur far och dotter Skripal utsattes för giftet: allt från en restaurang, på en pub till via ventilationssystemet i Sergej Skripals bil.

Dean Haydon, chef för kontraterrorenheten på Metropolitan Police, bekräftar att ytterdörren tros vara den första kontaktpunkten.

Vi fokuserar därför mycket av våra ansträngningar vid och omkring deras adress.

De två hittades okontaktbara på en parkbänk i Salisbury den 4 mars i år och deras tillstånd är fortfarande kritiskt, enligt sjukhuset.

Storbritannien beskyller Ryssland för att ligga bakom, men Moskva förnekar detta.

Händelsen har lett till en svår diplomatisk kris där nära 30 länder beslutat att skicka hem ryska diplomater i en sympatiåtgärd med Storbritannien. Ryssland har i sin tur meddelat att landet ska svara med samma mynt.