Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Skottlossning mitt i Köpenhamn

En person blev skjuten i centrala Köpenhamn under tisdagskvällen. En av huvudgatorna har spärrats av, meddelar dansk polis.

– En person sköts i ena skinkan. Han sökte sen hjälp på Bispebjerg Hospital, säger vakthavande befäl Henrik Mol vid Köpenhamnspolisen till danska BT.

Skotten avlossades på Nørrebro i centrala Köpenhamn. Flera personer vittnar om att två maskerade personer på en moped ska ha skjutit med pistol, mitt på öppen gata.

– Det har varit en skottlossning i Nørrebro. Därför har polisen spärrat av Nørrebrogade för all trafik, skriver Köpenhamnspolisen på Twitter.

"De var helt maskerade"

Flera personer blev vittnen till händelsen.

– Jag såg två unga människor köra förbi på en moped. De var helt maskerade, men jag tänkte att det var på grund av regnet. När jag sedan kom på bussen hörde jag tre skott avfyras. Skotten träffade en frisersalong och strax därefter var en ambulans på plats, säger ett vittne till den danska tidningen Ekstra Bladet.

Ett annat vittne uppgav att de två förklädda männen på mopeden stannade, sköt och körde vidare sedan, enligt tidningen.

Senare under kvällen hittade polisen en utbränd moped i närheten av en tunnelbanestation i närheten av platsen där skottlossningen ägde rum. I nuläget kan inte polisen bekräfta att skottlossningen var gängrelaterad, men den senaste tiden har en rad uppgörelser ägt rum inom den undre världen.

– Men det är ju nära till hands att tro det. Det är den tredje skjutningen på Nørrebro på en veckan, konstaterar polisens Henrik Mol.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.