Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Bild: TT och Google Maps

Skottdrama i USA

En skottlossning i staden National City i Kalifornien ska ha lämnat åtminstone en person död och ytterligare en skadad. Insatsstyrkan kallades till platsen.

Minst en person har mist livet och ytterligare en är skadad till följd av lördagens skottdrama i National City. Polis och räddningstjänst larmades om skottlossningen vid klockan 09:30 på morgonen, lokal tid.

Samtalet kom från en boende i ett lägenhetskomplex i staden som initialt bara hörde skott. Strax därpå kom emellertid ytterligare ett samtal från en man som påstod att han skjutit någon i huvudet, rapporterar NBC i San Diego

Insatsstyrkan på plats

Polis, räddningstjänst, ambulans och insatsstyrkan larmades till platsen. En stor del av gatan där lägenhetskomplexet ligger spärrades av med polisens gula avspärrningsband så att polisen skulle kunna bedöma situationen och få kontakt med den misstänkte gärningsmannen. Drygt 20 minuter efter att gatan spärrades av larmades fler ambulanser till platsen.

– En person blev skadad i armen och fördes iväg med ambulans. Jag såg också en död person som låg på trottoaren, sa ett vittne till händelsen, enligt NBC.

Polisen har uppgett för lokala medier att ytterligare en person skadades vid händelsen. Därtill sa polisen att det kan finnas ytterligare skadade inne i en lägenhet.

Vid klockan 10:40 på morgonen, drygt en timme efter att skottdramat brutit ut, var insatsstyrkan på plats. Den riktade in sig på en specifik lägenhet och allmänheten uppmanades att hålla sig borta. Det är troligtvis sluttampen av skottdramat som syns i ABC10News-reportern Melissa Mecijas video som publicerats på Facebook. Se klippet nedan.

En person barrikaderad i lägenhet

Efter att insatsstyrkan bearbetat situationen i drygt 40 minuter, klockan 11:20 meddelade polisen att en person barrikaderat sig inne i den inringade lägenheten. Det är dock oklart om den personen är den som misstänks ligga bakom skottlossningen, rapporterar NBC.

Polisen gick strax därefter ut med uppgiften att det inte längre rör sig om ett aktivt skottdrama, enligt NBC. Det är oklart vad upprinnelsen till händelsen är, skriver tv-kanalen ABC i San Diego

4 timmar efter att insatsstyrkan var på plats är situationen oförändrad, med en person fortfarande kvar i lägenheten, rapporterar NBC

 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.