Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/18

Skolattacken: Anföll med slaktarkniv och bil - sköts till döds

Minst nio personer skadades i en attack då en gärningsman gick till angrepp med en slaktarkniv på universitetet Ohio State University i Columbus.

 

Universitetet i den amerikanska delstaten Ohio stängdes i timmar sedan gärningsmannen försökt ramma personer med en bil och sedan gått till angrepp med kniv. I de första rapporterna på förmiddagen lokal tid från brottsplatsen talades det om skottlossning, men mycket tyder på att det var skolans säkerhetsavdelning som öppnat eld.

LÄS MER: Han låg bakom skolattacken

 

Gärningsmannen sköts till döds vid attacken, enligt polis bara minuter efter att den inletts. Polischef Craig Stone sade att nio personer förts till sjukhus. Läget var kritiskt för en av de skadade.

SWAT kallades in

Insatsstyrkor sattes snabbt in, universitetsområdet stängdes av och ett garage i närheten av campus omringades av polis. Via Twitter uppmanades studenter att fly och söka skydd.

Vittnen berättade att två personer förts ut ur garaget med handfängsel, men enligt polis rörde det sig om en ensam gärningsman.

Brottsplatsen säkrad

Efter en dryg timme blåstes faran över av universitetet, som är ett av USA:s största med cirka 60 000 studenter.

"Brottsplatsen är säker. Samtliga lektioner är inställda för dagen" skrev skolans säkerhetsavdelning på Twitter.

 

Ohio State University är delstatens största och ett av de största campusområden i hela USA. Universitetets huvudområde i Colombus har över 58 000 studenter.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.