Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Arkivbild. Det är slutkramat för eleverna som går på Mossley Hollins High School i Greater Manchester, efter ett nytt beslut som fattats av skolan. Eleverna på bilden är inte kopplade till skolan. Bild: Jon Super
Arkivbild. Det är slutkramat för eleverna som går på Mossley Hollins High School i Greater Manchester, efter ett nytt beslut som fattats av skolan. Eleverna på bilden är inte kopplade till skolan. Bild: Jon Super

Skola förbjuder elever att röra vid varandra

En gymnasieskola i Manchester-området har fått stor kritik efter att de har infört en ”kontaktfri policy” som förbjuder eleverna från all fysisk kontakt – inklusive att röra vid varandra.

Det är slutkramat för eleverna som går på Mossley Hollins High School i Manchester-området, efter ett nytt beslut som fattats av skolan.

"Ingen elev ska någonsin röra en annan elev", meddelade skolan i sitt senaste nyhetsbrev, vilket The Independent rapporterar om.

Den nya policyn hindrar även eleverna från att ”skojbråka”, sitta tillsammans på överfulla bänkar, och till och med hålla en plats i lunchkön för sin kompis. Om en elev vill ge en annan en kram så måste de nu be om lov att få göra det av sin lärare.

Skolan menar att detta kommer att ”ytterligare förbättra vår positiva skolkultur” genom att det uppmuntrar eleverna till att visa ”ömsesidig respekt för varandra” och gör dem till ”goda medborgare”.

Föräldrarna rasar över nya beslutet

Både föräldrar och elever uppges tycka att de nya reglerna är både ”löjliga och orättvisa”, enligt The Independent.

Men skolan menar att beslutet inte är någon nytt påhitt utan bara ett tydliggörande av befintliga regler.

”Den nya kontaktfria policyn (mellan eleverna, red. anm) bygger på över 25 år av vår kontaktfria praxis”, säger en talesperson för skolan till Manchester Evening News.

Skolan menar att de vill säkerställa att alla elever kan njuta av sitt eget personliga utrymme, då många unga har missat ”denna fantastiska praktik” i grundskolan.

”Vi kommer att övervaka policyns inverkan på hälsosam lek och dialog vid raster och lunchtid, och vi lyssnar alltid på bra idéer när de kommuniceras till oss med hjälp av rätt kanaler."

På sin hemsida skriver skolan att de kommer förtydliga reglerna i ett nyhetsbrev som skickas ut under fredagen.

LÄS OCKSÅ: Här är det stopp för machokultur: "Negativt"

LÄS OCKSÅ: Hemligheten bakom killars bättre betyg vart tredje år

LÄS OCKSÅ: Skola spärrar SVT – barnen blir oroliga av nyheterna

LÄS OCKSÅ: Skolan som har mobilförbud – efter önskemål från eleverna

LÄS OCKSÅ: Skurup inför slöjförbud i skolan

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.