Skogsbrand: 22 hem slukade i lågorna

360 brandmän kämpar nu för att släcka skogsbränder nära Lake Tahoe i USA. Bränderna är inte under kontroll, uppger myndigheterna.

ANNONS
|

En av skogsbränderna som just nu rasari delstaten Nevada har hittills ödelagt22 hem. Dessutom har mer än ett dussin uthus förstörts av lågorna, enligt myndigheternas uppgifter till CNN.

Orsaken till branden är fortfarande inte klarlagd. Uppåt 360 brandmänarbetar nu för att släcka elden.Hittills har inga personskador har rapporterats.

–Vi tackar vårräddningspersonal som arbetar hårt för att skydda medborgarna. Våra tankar går till alla som påverkas av dessa bränder,a Washoe Countys biträdande länschef, Kevin Schiller enligt ett uttalande som CNN tagit del av.

Branden kallas "Little Valley Fire" och lågorna har hittills slukat ett område större än 1 100 fotbollsplaner.Ytterligare 500 byggnader befaras ligga i farozonen för brandens framfart.Skogsbranden rasar på Nevadasidan av Lake Tahoe, väster om Washoe Lake. Denna skogsbrand är en av tre som just nu rasar i området.

ANNONS

Guvernören förklarar undantagstillstånd

Boende i området har nu evakuerats. Parallellt harNevadas guvernör Brian Sandovalförklarat undantagstillstånd i området.

–Att deklareraundantagstillstånd ger oss möjlighet att öka kapaciteten och resurserna för att bekämpa bränderna, saKevin Schiller enligt CNN.

Vid den senaste avstämningen hade räddningstjänsten inte lyckats tämja någon av skogsbränderna i området.

ANNONS