Området runt skolan i Izhevsk spärrades av efter skjutningen.
Området runt skolan i Izhevsk spärrades av efter skjutningen.

Skjutning på skola i Ryssland

På måndagsmorgonen inträffade en skjutning på en skola i den ryska staden Izhevsk. Minst 15 personer har dött och 24 personer har skadats.

ANNONS
|

På måndagsmorgonen öppnade en ensam gärningsman eld inne på en skola i den ryska staden Izhevsk, rapporterar den ryska statliga nyhetsbyrån Tass.

Minst 15 personer har dött i samband med skottlossningen, varav elva av dem var barn. Två lärare och två säkerhetsvakter ska även ha omkommit i dådet.

Ytterligare runt 24 personer ska ha skadats, varav 22 av dem var barn, enligt AP News.

Enligt Tass ska den misstänkte skytten ha tagit sitt liv efter skjutningen. En rysk utredningskommitté, som hanterar grova brott, har startat en utredning kring händelsen.

Utredningskommittén uppger att mannen som öppnat eld ska vara i 30-årsåldern och tidigare ha gått på skolan. Det görs även kontroller av hans ”kopplingar till nyfascistiska åsikter och nazistiska ideologer”, uppger Reuters.

ANNONS

Enligt kommittén ska mannen ha varit klädd helt i svart med ett rött hakkors ritat på sin t-shirt.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS