Skarp bomb från andra världskriget hittad i uttorkad flod

En skarp bomb från andra världskriget har hittats i en uttorkad del av den italienska floden Po. Nu har den sprängts av italienska myndigheter, vilket Reuters rapporterar.

ANNONS

Sommarens extremvärme har slagit hårt mot Italien, där många områden drabbats av svår torka. Delar av Italiens längsta flod Po har torkat ut så till den grad att flodbädden nu exponeras, vilket fick fiskare i Lombardiet att göra en märklig upptäckt.

Fast i den uttorkade flodbädden hittade fiskarna en skarp, odetonerad bomb från andra världskriget.

Italienska myndigheter kallades till platsen och kunde konstatera att bomben vägde 450 kilo och innehöll uppemot 240 kilo sprängämnen

Upptäckten gjordes i slutet på juli och runt 3 000 invånare ska ha evakuerats efter fyndet.

– Först sa några av invånarna att de inte skulle flytta, men under de senaste dagarna tror vi att vi har övertalat alla", sa den lokala borgmästaren Francesco Apori.

ANNONS

I söndags kunde bombröjare utföra en kontrollerad explosion av bomben. Områdets luftrum stängdes också av under en kort stund, liksom flodtrafiken i närheten.

LÄS MER:Misstänkt hemmagjord bomb i bostadsområde

LÄS MER:Polisen letade efter knark – hittade bomb

LÄS MER:FN-chef varnar på årsdag av Hiroshima-bomb

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS