Sjukhusanställd misstänks ha smitit från jobbet i 15 år

En sjukhusanställd i Italien utreds för att inte ha dykt upp på jobbet – på 15 år, rapporterar BBC. Samtidigt utreds sex av hans chefer för mannens frånvaro.

ANNONS
|

Mannen anställdes vid Ciaccio-sjukhuset i Catanzaro i södra Italien 2005 och enligt misstankarna var det även då han slutade att gå dit. Samtidigt har han sedan dess fått 538 000 euro, nästan 5,5 miljoner svenska kronor, utbetalt i lön, rapporterar BBC och hänvisar till lokala medier.

Mannen ska ha arbetat som tjänsteman vid sjukhuset och även sex chefer på sjukhuset utreds för mannens frånvaro.

LÄS MER: Gick inte till jobbet på sex år – fick lön ändå

Mannen misstänks för bedrägeri, utpressning och missbruk av tjänsteställning.

Bland annat ska han enligt misstankarna ha hotat sin chef från att lämna in en disciplinär anmälan mot honom. Den chefen ska senare ha gått i pension och därefter har varken efterträdaren eller personalavdelningen noterat mannens frånvaro.

ANNONS

Utredningen är en del i polisens satsning mot frånvaro och bedrägeri i den offentliga sektorn i Italien.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS