Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Gruppen greps efter ett tillslag mot ett boende i Siem Reap. Arkivbild.

Sju "porrdansare" har fått lämna Kambodja

Sju av sammanlagt tio utländska turister som fängslats för obscen dans i Kambodja har deporterats från landet sedan de tidigare släppts mot borgen, säger domstolens talesperson Yin Srang. Anklagelserna mot dem kvarstår dock.

- En domare sade att de måste lämna landet, att de inte får återvända och att de inte får samlas i grupp och festa, säger talespersonen.

De tre som fortfarande hålls fängslade kommer från Storbritannien, Nederländerna och Norge. Deras advokat Ouch Sopheaktra säger att trion snart kommer ställas inför rätta.

Gruppen greps nyligen efter ett tillslag mot ett boende i Siem Reap, i närheten av det berömda tempelområdet kring Angkor Wat, och anklagas för att ha "sjungit och dansat pornografiskt" på en fest där deltagarna även ska ha simulerat sexuella ställningar. Samtliga har nekat till anklagelserna.

Kambodjas nattliv har vuxit snabbt under de senaste åren i takt med att landet blivit populärt bland ryggsäcksturister. Uppsvinget har ibland lett till kulturkrockar mellan turisterna och Kambodjas konservativt buddistiska samhälle.