Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

1/5

Sju poliser skjutna i USA

Sju poliser ska ha blivit skjutna i staden Florence i South Carolina i USA, enligt CNN. En av poliserna är nu död, och de andra sex vårdas på sjukhus med oklara skador. Den misstänkte skytten är gripen.

Larmet om en pågående insats i staden Florence i South Carolina i USA kom vid midnatt, svensk tid. Lokala myndigheter gick då ut på Twitter och varnade allmänheten för en pågående skottlossning i staden med en beväpnad skytt.

Flera polispatruller larmades till området Vintage Place i Florence där händelsen ska ha utspelat sig. Enligt nyhetsbyrån AP ska det röra sig om ett välbärgat område med "miljonvillor" och "välansade trädgårdar". Lokala krishanteringsmyndigheten i Florence meddelade ungefär en timme senare att skottlossningen var över och att en person gripits.

Enligt en lokal tv-kanal var poliserna på plats för att utföra en husrannsakan när den misstänkte började skjuta mot dem. I nuläget vill inte polisen kommentera varför de hade utfärdat en husrannsakningsorder mot huset. Den nu gripne mannen ska sedan ha barrikaderat sig i huset och efter två timmar lyckades poliserna gripa honom.

Enligt initiala uppgifter var fem poliser skjutna, men det rörde sig i själva verket om sju poliser. En av de skadade poliserna har nu dött, och de andra sex vårdas på sjukhus. Skadeläget är där oklart.

Platsen där skottlossningen ägde rum har spärrats av och lokala myndigheter uppmanar människor att hålla sig undan området.

South Carolina-senatorn Tim Scott beklagade det inträffade på sociala medier och skrev att han sände böner till de skadade poliserna och deras anhöriga.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.