Ebrahim Raisi, chef för Irans rättsväsende, uttalar sig inför medier efter att han registrerat sig som kandidat till presidentvalet i juni. Bilden är från den 15 maj.
Ebrahim Raisi, chef för Irans rättsväsende, uttalar sig inför medier efter att han registrerat sig som kandidat till presidentvalet i juni. Bilden är från den 15 maj. Bild: Ebrahim Noroozi/AP/TT

Sju kandidater godkända i Irans presidentval

Iran har offentliggjort vilka kandidater som fått myndigheternas godkännande att ställa upp i landets presidentval i juni.

ANNONS
|

Bland de huvudsakligen ultrakonservativa kandidaterna märks Ebrahim Raisi, som är chef för landets rättsväsende. Bland dem vars kandidatur stoppats finns tungviktare som den tidigare presidenten Mahmud Ahmadinejad och den tidigare talmannen i parlamentet Ali Larijani.

Det är det mäktiga, icke-folkvalda Väktarrådet som avgör vem som får ställa upp i val i Iran.

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS