Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sjuåring körde över sin tvååriga syster

En sjuårig flicka råkade köra över sin tvååriga lillasyster, efter att flickornas mamma bett sjuåringen att gå ut och starta bilen. Något hon gjort flera gånger förut. Nu utreder polisen händelsen, och överväger att väcka åtal mot mamman.

Det var på tisdagen som polisen fick in ett larm om att en tvååring blivit överkörd av sin sjuåriga syster i Salem i New Hampshire, USA.

Enligt WMUR ska mamman till de två små flickorna ha befunnit sig i familjens hus på South Policy Street, och bett sjuåringen gå ut på parkeringen och starta bilen.

- Tydligen ska mamman ha gett sjuåringen nycklarna för att gå ut och starta bilen, en 2003 Ford Focus. Efter att ha startat bilen visste hon även hur man växlade. Hon råkade då lägga i backen, och bilen backade över tvååringen som hade följt efter sjuåringen ut, säger Joel Dolan hos polisen. 

Enligt polisen skrek sjuåringen på hjälp, varpå mamman och grannen sprang ut på parkeringen.

- Mamman gick ut, och även en av grannarna. De tog upp tvååringen och slog larm, säger han. 

Polisen säger att de fortfarande utreder händelsen, och att de överväger att lämna in ett åtal mot barnens mor, då detta inte var första gången flickan tillåtits starta bilen.

Tvååringen hade flera brutna ben, skador på haka och hårbotten, och även blåmärken på sidan av kroppen. Hon fördes till Bostons barnsjukhus, men skadorna ansågs inte livshotande. 

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.