En domstol i Singapore. Arkivbild.
En domstol i Singapore. Arkivbild. Bild: Annabelle Liang/AP/TT

Singapore skärper straff för sexbrott

ANNONS

Singapore höjer straffsatserna för vissa sexbrott, enligt myndigheterna. Beskedet kommer efter en våg av missnöje med milda påföljder mot studenter vid elituniversitet som på olika sätt attackerat kvinnor.

En student på National University of Singapore dömdes till villkorligt efter att ha antastat en kvinna på ett tåg. En annan fick tolv dagar i fängelse för att ha försökt strypa sin exflickvän. Kritikerna förklarar de låga straffen med de åtalades höga sociala status.

– Man ska inte kunna komma till domstolen och säga att man har framtiden för sig, att man kommer att gå långt, och så vidare, säger justitieministern K. Shanmugam till parlamentet.

ANNONS

Maxstraffet för sexuellt ofredande höjs från två till tre års fängelse. Även för andra liknande brott förlängs påföljderna.

Pontus Ahlkvist/TT

comments

Kommentarer

Vad tycker du?

Här nedan kan du kommentera artikeln via tjänsten Ifrågasätt. Märk väl att du behöver skapa ett konto och logga in först. Tänk på att hålla god ton och att inte byta ämne. Visa respekt för andra skribenter och berörda personer i artikeln. Inlägg som bedöms som olämpliga kommer att tas bort och GP förbehåller sig rätten att använda kommentarer i redaktionellt innehåll.

ANNONS