Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Sexbrottsanklagad miljardär hittad död

Sexbrottsanklagade miljardären Jeffrey Epstein, 66, har hittats död i häktet på Manhattan, rapporterar ABC News. Enligt nyhetssajten ska han ha tagit sitt liv i cellen.

Den amerikanske miljardären Jeffrey Epstein, som suttit häktad misstänkt för sexuella övergrepp och trafficking mot flera minderåriga flickor, har hittats död i sin cell på Manhattan, New York. Rättsmedicinska myndigheten på Manhattan har under lördagen bekräftat dödsfallet för nyhetsbyrån AP men uttalar sig inte om tidpunkt eller orsak.

En utredning kring dödsfallet har inletts, enligt nyhetsbyrån AFP.

Finansmannen dömdes 2008 för att ha köpt sex av en minderårig flicka men kom undan med ett milt straff efter en uppgörelse med åklagaren. Han dömdes för sexköpsbrott till 13 månaders fängelse och tilläts lämna fängelset varje dag för att gå till sitt arbete.

Åklagaren som då låg bakom överenskommelsen med Epstein var Alexander Acosta, som 2017 utsågs till justitieminister i president Donald Trumps regering. Sedan Epstein gripits på nytt kom den gamla uppgörelsen upp i dagen och Acosta tvingades avgå.

Riskerade 45 år i fängelse

Sedan fallet uppmärksammats har en domare rivit upp den gamla uppgörelsen mellan Acosta och Epstein. Epstein anklagas också för att ha försökt köpa vittnens tystnad med miljonbelopp sedan tidningen Miami Herald började publicera avslöjande artiklar i slutet av förra året.

De nya brott som Epstein var misstänkt för ska ha skett i Florida och New York mellan 2002 och 2005. Han har suttit häktad sedan den 6 juli misstänkt i en traffickinghärva med minderåriga flickor. Vid fällande dom riskerade han 45 år i fängelse.

Jeffrey Epstein har hela tiden nekat till anklagelserna.

Beskedet om hans död kommer drygt tre veckor efter det att han blivit satt på särskild övervakning efter ett självmordsförsök.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.