Vi sparar data i cookies, genom att
använda våra tjänster godkänner du det.

Åtminstone ett av tillslagen skedde i staden Essen. Där har man satt upp suggor för att skydda julmarknaderna, till följd av terrordådet på en julmarknad i Berlin i fjol. Bild: AP

Sex gripna – planerade terrordåd i Tyskland

500 poliser deltog i koordinerade antiterrorrazzior i fyra olika städer i Tyskland under gryningen. Sex misstänkta IS-medlemmar har gripits.

Åtta lägenheter söktes igenom i de tyska städerna Kassel, Hannover, Essen och Leipzig vid tillslagen. Samtliga män som gripits misstänks vara medlemmar i Islamiska staten.

– Sex syriska män mellan 20 och 28 år gamla togs i förvar, sa riksåklagaren i Frankfurt i ett uttalande enligt tyska Spiegel.

Vid insatserna beslagtogs bärbara datorer, mobiltelefoner och dokument.

– Männen är misstänkta för att planera en attack med vapen eller sprängämnen på ett offentligt mål i Tyskland, bekräftade riksåklagare för tyska Deutsche Welle.

Ett år sedan terrordådet på julmarknaden

För mindre än en månad sedan, i  slutet av oktober, grep tysk polis en man som också misstänks ha förberett en sprängattack i Tyskland.

LÄS OCKSÅTerrorattack - långtradare körde in i folkmassa

I december är det ett år sedan den tyska huvudstaden skakades av ett terrordåd, signerat IS. Då körde en långtradare rätt in i en julmarknad. 12 personer miste livet i attacken.

Vill du veta mer om hur GP arbetar med kvalitetsjournalistik? Läs våra etiska regler här.