Vi sparar data i cookies, genom att använda våra tjänster godkänner du det.

Följer

Ingen prenumeration
  • Mitt GP
  • Korsord
  • Erbjudanden
  • Logga ut
Avspärrningar på Harlesden Road i London i samband med antiterrorräderna.

Sex gripna i engelskt terrordrama

Tillståndet är allvarligt för en kvinna i 20-årsåldern som skjutits av polis under en antiterroroperation. Vid polisräder i Willesden, nordvästra London, och i Kent har sammanlagt sex personer gripits.

Texten börjar under tv-inslaget

 

Kvinnan fördes till sjukhus med ambulans och bevakas där av polis. Hon är allvarligt skadad, men tillståndet är stabilt, rapporterar BBC.

Den unga kvinnan sköts på torsdagskvällen, då räderna inleddes. På fredagsförmiddagen säger Neil Basu, talesman för antiterrorpolisen, enligt Reuters att sex personer tagits i förvar. Det är oklart om även den skjutna kvinnan betecknas som gripen, hon misstänks hur som helst för brott.

På en pressträff får Basu frågan om brittisk polis i och med detta har stoppat en pågående terrorkomplott, och svarar då "ja". Samtidigt säger han att den brittiska antiterrorpolisen griper människor nästa dagligen, och att dagens insats inte är ovanlig.

Ett exempel är den man som togs av polis när han bar omkring på knivar i politikerkvarteren Westminster i centrala London i torsdags. Om honom har Basu inte så mycket nytt att berätta, annat än att han fortfarande hålls inlåst och att utredning pågår.